0
محتویات سبد خرید
مقالات آموزشی
  • 59
  • 1035 مرتبه
سیستم های صوتی  پیجینگ آنالوگ و تحت شبکه چیست و در کجا استفاده میشود؟

سیستم های صوتی پیجینگ آنالوگ و تحت شبکه چیست و در کجا استفاده میشود؟

24 آذر 1401


سیستم صوتی پیجینگ آنالوگ و تحت شبکه و اجزاء تشکیل دهنده آن

سیستم های عمومی صوتی با به اصطلاه ساده تر پیجینگ و اطلاع رسانی ،سیستم هایی متشکل از تعدادی آمپلی فایر ،اسپیکر و میکروفن ها و کنترلر هستند که برای اطلاع رسانی در مکان های عمومی مثل ادارات, مدارس, پارک ها, استادیوم های ورزشی و سیستم نوبت دهی بانک ها و اطلاع رسانی راه آهن ها ، فرودگاه و مترو از آنها استفاده میشوند تا بتوان به وسیله آنها در یک محیط بزرگ اطلاع رسانی به درستی انجام بگیرد. برای مثال وقتی بخش اطلاعات یک ساختمان قصد دارد اطلاعاتی را به مخاطبین حاضر در آن  ساختمان برساند یا در شرایط اضطراری اعلام خطر کند از این سیستم استفاده میکنند.

سیستم صوتی پیجینگ آنالوگ و تحت شبکه چیست

سیستم های ساده PA (Public audio) معمولا از تعدادی اسپیکر گوناگون که برای مکان های مختلف ساخته شده اند در مکان های مناسب قرار گرفته اند و آمپلی فایر هایی برای تقویت سیگنال و یک میکسر برای کنترل صدا های خروجی مورد استفاده قرار می گیرند. مراحل کارکرد این سیستم به این صورت است که ابتدا صدا از طریق میکروفن دریافت شده و بوسیله کابل های مربوط به میکسر آمپلی فایر ها و در انتها به اسپیکر ها می رسد. 

سیستم صوتی آنالوگ پیجینگ

در بعضی از این سیستم ها قابلیت تماس داخلی (intercome) نیز تعبیه شده که به وسیله آن مدیریت مجموعه امکان ارتباط مستقیم با زون های مختلف را داشته باشد.
یکی دیگر از مواردی که می توان به این سیستم ها اضافه کرد قابلیت پخش محتوای ضبط شده است که معمولا برای پخش کردن اعلامیه های ثابت (مثل اذان و یا برنامه های روزانه) و اعلام هشدار (هشدار زلزله یا موارد اضظراری دیگر) و یا پخش یک موسیقی زمینه (سینما ها و کافی شاپ ها و...) است. 

سیستم پیجینگ تحت شبکه با امکان اتصال به اعلام حریق

سیستم های پیجینگ از نطز تکنیکال و سیستماتیک دو دسته هستند:
1.سیستم های آنالوگ: این سیستم ها از اتصال بوسیله کابل های آنالوگ صوتی استفاده می کنند و ازاجزاء معمولی تشکیل شده است و از نظر اقتصادی هم قیمت مناسبی دارند . به خاطر محدودیت هایی که دارند برای پروژه های بزگ و پیچیده پیشنهاد نمیشوند چون از امکانات کمتری بهره میبرند.

طراحی دیاگرام سیستم صوتی انالوگ و دیجیتال تحت شبکه

2.سیستم های دیجیتال: در نوع سیستم پیجینگ دیجیتال اکثر ارتباطات بین تجهیزات بصورت صفر و یک میباشد ، به این معنی که کلیات سیستم از ابتدا تا انتها که اسپیکر میباسد تحت شبکه اینترنت داخلی ساختمان یا همان اترنت و یا بصورت وسیع تر یا همان اینترنت کنترل یا تنطیم میشوند. این نوع سیستم از گستردگی بالایی بهره میبرد و میشود گفت که محدودیتی برای اضافه کردن امکانات نرم افزاری و سخت افزاری ندارند و متناسب با هرگونه طراحی صوتی در هر مکان قابلیت نصب و راه اندازی را دارند.

 سیستم صوتی پیجینگ دیجیتال تحت شبکه IP


معرفی اجزای اصلی این سیستم پیجینگ:
 

-اسپیکرها:
برای تبدیل سیگنال میکروفن ها به صدای محیطی نیاز به تعداد مشخصی بلندگو یا اسپیکر داریم که در چند نوع مختلف وجود دارند:

اسپیکرهای سیستم صوتی پیجینگ آنالوگ یا تحت شبکه


1.اسپیکر های هورن (Horn type loudspeakers): این نوع جزء قوی ترین اسپیکر های مورد استفاده در این سیستم ها می باشند .با توجه به ساختار مقاوم و خاصی که دارند در فضا های باز و یا محیط های بسته که سقف بسیار بلندی دارند مانند مجموعه های ورزشینصب می شوند. از مشخصه بارز آنها میتوتن برتاپ صدا بالا و استفاده در شرایط گوناگون آب و هوایی اشاره کرد.

اسپیکر هورن با بوق یا شیپوری سیستم صوتی پیجینگ

2. اسپیکر های ستونی(column speakers): کاربرد این نوع اسپیکر برای فضایی گوناگون استفاده میشود.برای مثال در اکثر پارکها از اسپیکرهای ستونی استفاده میشود.اینع اسپیکرها برعکس ایتم اول یا هورن ها از پاسخ فرکانسی خوبی برخوردار هستند ، بخاطر همین جهت پخش موزیک از اسپیکرها در فضاهای باز استفاده میشود

اسپیکرهای ستونی بوش  یا پارکی سیستم صوتی پیجینگ بوش

3.اسپیکر های سقفی (Ceiling Speakers): این مدل ها با توجه به اینکه میتوان آنهارا به صورت توکار و روکارنصب کرد برای محیط های داخلی بیشتر مناسب هستند.این نوع اسپیکر ها دارای طیف گسترده ای میباشند.بخاطر همین در فضاهای داخلی  با هرگونه طراحی سازگاری دارند.

اسپیکر یا بلندگوی سقفی سیستم صوت پیجینگ آنالوگ یا دیجیتال تحت شبکه

4.اسپیکر های دکوراتیو (Surface speakers): این نوع نیز با توجه به ظاهر زیبایی که ارائه می دهند مناسب برای رستوران ها و کافی شاپ ها می باشند.همانطور که از اسم این اسپیکر مشخص است مخصوص نصب روی انواع دیوارها با هر گونه دگوری میباشند . پاسخ فرکانسی استاندارد و کیفیت پخش موزیک از توانایی های این اسپیکر میباشد.قیمت این مدل نیز با توجه به نوع اسپیکر ها و کیفیت خروجی آنها تغییر می کند.

اسپیکرهای دکوراتیو جی تی ار سیستم صوتی پیجینگ آنالوگ و تحت شبکه

در انواع اسپیکرهایی که برای استفاده در فضای باز هستند ضدآب بودن و مقاومت آنها در برابر شرایط جوی نیز امری مهم است که در مدل های مختلف با توجه به استاندارد های درجه حفاظت (IP standards) اعلام می شوند.
به عنوان مثال: IP[45] که در این کد ها عدد اول یا سمت چپ نشاگر مقاومت محصول در برابر جامدات و عدد دوم (سمت راست) نشانگر مقاومت در برابر مایعات می باشد.
جهت آشنایی شما این جدول طراحی گردیده است تا شما برای یک خرید استاندارد از آن استفاده کنید.

مایعات

مقدار مقاومت

مقدار مقاومت

جامدات

 

X

حرف X نشانگر نبودن اطلاعات درباره مقاومت محصول می باشد

حرف X نشانگر نبودن اطلاعات درباره مقاومت محصول می باشد

X

 

0

نداشتن مقاومت در برابر ورود رطوبت

نداشتن مقاوت در برابر ورود و برخور هرجسم خارجی

0

 

1

چکیدن قطره آب بصورت عمودی به دستگاه آسیب نمی‌رساند, این تست به مدت 10 دقیقه انجام می شود

اجسام کوچکتر از 50 میلیمتر مانند هر سطح بزرگی از بدن، مانند پشت دست. اما مقاومتی در برابر تماس عمدی وجود ندارد.

1

 

2

قطره آب با شیب 15 درجه, به اندازه بارش 3 میلی متر در دقیقه

اجسام کوچکتر از 12.5 میلیمتر مثل انشگتان دست یا اجسام نظیر آن

2

 

3

اسپری شدن آب در هر زاویه ای به دستگاه صدمه ای نمی زند

ذرات کوچکتر از 2.5 میلیمتر مثل ابزار، سیم زخیم و …

3

 

4

پاشیده شدن لحظه‌ای آب از هر جهتی به دستگاه آسیب نمی‌رساند

ذرات کوچکتر از 1 میلیمتر مثل اکثر سیم‌ها، پیچ‌های باریک، مورچه‌های بزرگ و...

4

 

5

ریزش ملایم آب، مانند بارانی ملایم، از هر طرفی به  بدنه دستگاه منجر آسیب نمی‌شود

حفاظت در برابر غبار, اما از نفوذ غبار به طور کامل جلوگیری نمی‌شود. نباید در محیطی که بیش از حد گرد و غبار وجود دارد استفاده شود.

5

 

6

ریزش شدید آب، مانند بارانی شدید، از هر طرفی به دستگاه آسیب نمی‌رساند

مقاومت کامل در برابر غبار که در قسمت داخلی محصول باید خلا، ایجاد بشود

6

 

7

افتادن دستگاه در داخل آب با عمق 1 متر و تا 30 دقیقه به دستگاه آسیب نمی‌رسان

گاهی حروف دیگری می‌توانند در انتها ضمیمه می شوند که اطلاعات بیشتری درباره مقاومت دستگاه در اختیار کاربر قرار دهند.

 

8

افتادن دستگاه در داخل آب با عمق بیشتر از 1 متر و مدت زمان بیشتر از 30 دقیقه، که البته میزان آن توسط تولیدکننده ذکر می‌شود، به دستگاه آسیب نمی‌رساند.

C

محافظت در برابر دسترسی با ابزار

 

D

سیم

 

F

مقاومت در برابر روغن

 

H

مقاومت در برابر دستگاه های ولتاژ بالا

 

M

متحرک بودن دستگاه در شرایط سخت

 

s

ثابت بودن دستگاه در شرایط سخت

 

9K

ریزش باشدت آب داغ از هر طرفی به دستگاه آسیب نمی‌رساند

w

شرایط آب و هوایی خاص

 
 


آمپلی فایر ها:
آمپلی فایر به صورت ساده وظیفه تقویت سیگنال میکروفن متناسب با نیاز اسپیکر هارا دارد که با توجه به نوع اسپیکر مورد استفاده تغییر می کند. این آمپلی فایر ها به دو نوع اصلی تقسیم می شند که هرکدام نیاز های خاصی را برطرف می کنند.

امپلی فایر انالوگ سیستم صوت  پیجینگ


1. Low-impedance systems: سیتم های با مقاومت پایین (8اهمی یا 4اهمی) یا direct-coupled.  این سیستم ها از ولتاژ برق پایین (V) ولی جریان قوی  (W) استفاده می کنند به همین خاطر نیاز به استفاده از کابل های حرفه ای دارند و چون مقاومت و آمپدانس ثابتی دارند باید از اسپیکر های دارای مقاومت یکسان در کنار آنها استفاده کرد.
2. High-impedance systems: سیستم های مقاومت بالا (70 ولتی یا 100 ولتی) یا constant-voltage amplifiers. این سیستم ها از ولتاژ بالا و جریان پایین برای خروجی خود استفاده می کنند و تلفات توان آنها بسیار پایین تر است به همین خاطر میتوانند در سیستم هایی که فاصله آنها زیاد است و یا دارای تعداد زیادی اسپیکر هستند استفاده شوند به صورتی که اسپیکر ها به صورتی خطی نصب شوند و تعداد آنها و توان مورد نیاز آنها از آمپلی فایر بیشتر نباش
د. 

مقایسه امپلی فایر ولتی و اهمی سیستم صوت پیجینگ

 

بررسی امپلی فایرهای اهمی و ولتی:

___

Low Impedance System

High Impedance System

مزایا

کیفیت صدای بهتر

  1. نداشتن مشکلات هماهنگی امپدانس
  2. انتقال سیگنال قویتر.تلفات نیروی کمتر.هزینه سیم کشی و کابل کمتر

معایب

  1. نیاز به هماهنگی آمپدانس
  2. نیاز به کابل های حرفه ای و هزینه بیشتر

نداشتن کیفت صدای بالا

کاربرد ها

استفاده در اندازه و تعداد کمتر در ازای کیفیت بیشتر مناسب برای استفاده در سینما های خانگی.اتاق های ملاقات. و اجرا های زنده و...

مناسب برای پخش صدا در مکان های بزرگ و در تعداد زیاد مناسب برای اماکن صنعتی. فروشگاه  های بزرگ پارک ها و...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تقسیم بندی دیگری که برای آمپلی فایر ها میتوان ارائه داد به این صورت است:
1.پری امپ ها (Pre-amplifier): این امپلی فایر ها بین منبع صدا و پاور آمپ ها قرار می گیرند و وظیفه تقویت صدا برای رسیدن به بهترین میزان و کیفیت را دارند.
2.پاور امپ ها (Power amplifier): این نوع امپلی فایر ها که با نام (post-amplifier) هم شناخته می شوند معمول ترین نوع آمپلی فایر ها هستند و قبل از اسپیکر ها در مدار قرار می گیرند تا توان مورد نیاز آنها را تامین کنند.
3.میکسر آمپ ها (Mixer amplifier): این دستگاه شامل مجموعه ای از پری امپ و پاور امپ به صورت همزمان هستند به همراه قابلیت های دیگر از کنترل صداها به صورت مجزا و یا موارد پیشرفته تر مثل EQ IN/EQ OUT و غیره که برای استفاده های حرفه ای مناسب هستند.
میکروفن ها:
میکروفن هایی که برای این سیستم ها استفاده میشوند معمولا به صورت رومیزی هستند و امکاناتی در آنها لحاظ شده که نیاز های کاربر را برطرف کنند.

میکروفن های سیستم صوتی پیجینگ انالوگ و دیجیتال

اجزای میکروفن ها:
1.کپسول میکروفن: این میکروفن ها بیشتر به صورت کاندنسر (خازنی) تولید می شوند.
2.گردن غازی یا ساقه میکروفن: قسمتی که کپسول میکروف را به پایه متصل میکند و معمولا به صورت انعطاف پذیر تولید می شود تا کاربر بتواند به راحتی آنرا در جهات مختلف استفاده کند
3.پایه میکروفن: پایه این میکروفن ها دارای ماژول و امکانات مختلفی هستند و به عنوان ابزار کنترل میکروفن کاربرد دارند و بسته به نیاز کاربر و نوع میکروفن امکانات مختلفی دارند از جمله: کلید روشن و خاموش, قابلیت دینگ داگ و پخش آن قبل از یک اعلان عمومی, کنترلر های ولوم, درگاه  USBو...
در سیستم های دیجیتال که از طریق شبکه متصل می شوند نیاز به دو جزء اساسی دیگر نیز وجود دارند: سوئیچر(switcher) و پردازنده ماتریکس (Matrix Processor) که در اینجا توضیح مختصری از وظایف هرکدام را ارائه می دهیم:
وظیفه سوئیچر ها و پردازنده ها در سیستم های دیجیتال پیجینگ تبدیل کردن سیگنال آنالوگ میکروفن ها به داده های دیجیتال و انتقال آنها است. برنامه ریزی و مدیریت داده های مورد استفاده از نظیر اعلان های برنامه ریزی شده وzone بندی نیز توسط این تجهیزات انجام می شود.
درصورتی که اسپیکرهای استفاده شده در سیستم دیجیتال ورودی دیجیتال داشته باشند می توانند داده های منتقل شده از طریق پردازندء سیستم را مستقیما دریافت کنند در غیر این صورت نیاز به یک مبدل دیجیتال به آنالوگ نیز در این سیستم وجود دارد.
مزایای سیتم دیجیتال در سیستم های پیجینگ:
1.ارتباط ساده از طریق شبکه اینترنت محلی (LAN/Wi-Fi)
2.قابلیت برنامه ریزی از طریق کامپیوتر, پنل های لمسی, و حتی گوشی هوشمند با اتصال به شبکه
3.حذف شدن کابل های الکترونی و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری
4.قابلیت اعلان در یک منطقه بسیار وسیع تر
5.تنظیمات مختلف برای مکان های مختلف توسط یک سیستم دیجیتال

معرفی برند های تولید کننده سیستم های صوتی پیجینگ:
1.BOSCH: شرکت آلمانی بوش با بیشتر از 90 سال سابقه تولید و تحقیق در زمینه ابزار های ارتباطی  توانسته به محبوبیتی جهانی در این زمینه دسترسی پیدا کند. این شرکت با ارائه سیستم های قابل اطمینان توانسته بین شرکت های ترانسپورت, مکان های مذهبی, ادارات و مدارس خدمات خود را با بالاترین کیفیت ارائه کند.


2.TOA: این شرکت ژاپنی از سال 1934 شروع به کار کرده و در طول 8 دهه تحقیقات و تولید در زمینه تجهیزات PA ضمانت محصولی با کیفیت و مطمئن ار ارائه میدهند. ان شرکت هم چنین تولید کننده تجهیزات Intercom و ProSound و سیستم های صوتی  بی سیم نیز می باشد.


3.Bose: شرکت آمریکایی بوز از سال 1964 مشغول به تولید اسپیکر ها و سیستم های صوتی باکیفیت است. این شرکت علاوه بر تولید سیستم های صوتی حرفه ای به تولید سیستم های صوتی عمومی نیز مشغول است و محصولات با کیفیتی ارائه می دهد.


 

فایل های پیوست