0
محتویات سبد خرید
مقالات آموزشی
  • 55
  • 852 مرتبه
ویدیو وال چیست و کاربردهای آن در کجاست؟

ویدیو وال چیست و کاربردهای آن در کجاست؟

09 آذر 1401

معرفی و آشنای با اجزا و کاربرد های ویدیووال


ویدئو وال ها مجموعه ای از چند نمایشگر هستند که به صورت منظم کنار یکدیگر قرار میگیرند و یک تصویر با ابعادی متناسب با چیدمان و تعداد نمیشگر های استفاده شده ارائه میدهند.تکنولوژی استفاده شده در این نمایشگر ها شامل پنل های LCD و یا LED و Multi Projection می شود که هرکدام متناسب با نیاز های خاص خود استفاده میشوند.

ویدو وال چیست؟

ویدئو وال میتواند شامل دسته بزرگی از حرفه ها و مشاغل باشد چه موارد اجتماعی مثل رستوران ها. هتل ها و اماکن مذهبی. مدارس و دانشگاه ها. استادیوم های ورزشی. فستیوال های موسیقی و... ویا مشاغل اداری مثل اتاق های کنفرانس ادارات و اتاق های کنترل امنیت و... در آخر از همه پرکاربرد تر سیستم های تبلیغاتی سطح شهر.

کاربرد ویدیو وال

مزیت ویدئو وال ها به نسبت به یک نمایشگر بزرگ علاوه بر هزینه های کمتر انعطاف پذیری در شرائط مختلف است. مثلا در جایی نیاز به یک نمایشگرمنحنی ایجاد میشود که با وجود پنل های متعدد ویدئو وال می توان به صورت منحنی با هزینه کمتر تصاویر را به نمایش گذاشت. 
نقطه ظعف ویدئو وال ها هم وجود فواصل بین نمایشگر ها و خطوطی که به خاطر آنها ایجاد میشود (Bezel) است. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی ویدئو وال ها در برخی مدل ها این فاصله به کمتر از یک میلیمتر هم رسیده. 

مرکز مشاوره و فروش تجهیزات ویدیو وال

برای راه اندازی ویدئو وال ها علاوه بر پنل های نمایشگر نیاز دو دستگاه دیگر به نام های نرم افزار (Program) و کنترلر (controller) داریم. نرم افزار ها برای وارد کردن تصاویر و ویدئو های دلخواه و کنتر نوع نمایش آنها کاربرد دارند و نحوه تقسیم ورودی ها در پنل را تعیین میکنند. 

کنترلر ویدیو وال

کنترلر ها نیز وظیفه تنظیم کردن انداره تصاویر ورودی با انداره نمایشگر های استفاده شده را دارند. تایپ های مختلف کنترلر نیز شامل:
1:ماتریکس سوئیچر هایی که معمولا شرکت های ارائه دهنده همراه با محصولات خود عرضه میکنند و توسط ریموت کنترل میشوند
2: کنترلر هایی که بر اساس یک سیتم کامپیوتر که دارای ورودی وخروجی تصویر و توان پردازشی مناسب را دارا هستند و توسط نرم افزار نصب شده روی کامپیوتر کنرل تصاویر را بر عهده دارند
3: کنترل های رده حرفه ای که دارای تاچ اسکرین هستند و قوی ترین مدل کنترلر ها به شمار می روند و همانطور که گفته شد رابط کاربری آنها بوسیله یک صفحه لمسی به کاربر ارائه میشود.

 

برای مقایسه عمیق تر بین مزایا و معایب پنل های (LCD) و (LED)
1:از لحاظ تکنولوژی اسنفاده تفاوت بین این دو اینست که در (LCD) از لامپ های فلورسنت برای پخش استفاده میشود و در (LED) ها همانطور که پیداست از دیود های نوری یا به اصطلاح همانlight-emitting diode  استفاده می شود
2: در مورد کیفیت تصاویر معمولا پنل های (LED) کیفیت بالا تری دارند چه از لحاظ میزان کنتراست و نمایش رنگ ها چه در واقیعی نمایش دادن رنگ ها. در بین این پنل ها مواردی که از روشنایی پشت صفه استفاده میکنند کیفت بهتری دارن به نسبت با پنل هایی که روشنایی آنها از کناره های نمایشگر تامین میشود.

3:در مورد مصرف انرژی نیز کاملا واضح و ثابت شده است که پنل های (LED) مصرف بسیار پایین تری از انواع دیگر دارند
4:اندازه و ضخامت پنل های (LED) نیز با توجه به پیشرته تر بودن تکنولوژی آنها از مدل های دیگر کمتر است و همینطور از لحاظ زیبایی وظاهر برای مکان هایی که ظاهر پنل ها دارای اهمیت است این نوع مناسب ترند
5:مقاومت بالا در مقابل تغیرات دما طول عمر بالاترپنل های  (LED) نسبت به (LCD)
6: در پنل های (LED) فاصله های بین نمایشگر ها به اصطلاح (Bezel) به مراتب کمتر از پنل های (LCD) است در نتیجه خروجی مطلوب تر و حرفه ای تری ارائه میدهند


7:نمایشگر های (LCD)از لحاظ قیمت بسیار مناسب تر هستد که میتوان با قیمت کمتر پنل های بزرگتری را تهیه نمود همینطور سرویس دهی و در دسترس بودن آنها کار را برای شما آسان تر میکنند.

مولتی پروژکتور ها (multi projection wall)
برای نمایش تصاویر بزرگ گاهی به چند نمایشگر از چند پروژکتور تصویر که با دقت خروجی آنها کنار یکدیگر قرار گرفته استفاده می شود و از آنجایی که تصاویر در این مورد به وسیله تابش نور ایجاد می شوند بهترین خروجی در مکان های نسبتا تاریک بدست می آید.
در این حالت برای رسیدن به کمترین فاصله بین تصاویر نیاز است که خروجی هر پروژکتور مقداری روی دیگری قرار بگیرد.
نتیجه این روی هم رفتن تصاویر دو برابر شدن روشنایی تصویر در مکان های متصل به هم است که برای حل آن باید پیکسل هایی که از هردوی پروژکتور ها روی هم قرار گرفته اند به صورت دقیق کنترل شوند. شاید به نظر پیچیده باشد ولی این کار هم به وسیله نرم افزار های کنترل ویدئو وال انجام می شود.
حالت های استفاده مولتی پروژکتور ها:
به صورت تصاویر کنار هم قرار گرفته توسط دو یا چند پروژکتور برای دستیابی به انداره مناسب
روی هم قرار دادن خروجی دو پروژکتور برای رسیدن به حداکثر روشنایی
استفاده از چند پروژکتور برای نمایش تصاویر بر چند سطح مختلف و ایجاد فضای متفاوت

مرارد تاثیر گذار در قیمت ویدئو وال
قیمت ویدو وا ها با توجه به فاکتور های مختلفی تغییر میکند که از انها نیتوان به موارد زیر اشاره کرد
1:اندازه کلی ویدئو وال و اندازه پنل های استفاده شده
2:رزولوشن و کیفیت رنگ و نور تصاویر
3:حالت نمایشگر ها (ساده یا خمیده بودن آنها)
4:تجهیزات مورد نیاز برای پردازش تصاویر و تفاوت کیفی قطعات استفاده شده
5:قابلیت استفاده در فضای باز م در معرض تغییرات آب و هوا
6:پیچیدگی و نیاز به تجهیزات بیشتر

معرفی برند های تولید ویدئو وال
LG
این برند با مدل های جدید خود اندازه مجموع Bezel بین دو پنل را به کمتر از 2 میلی متر رسانده 
پنل های IPS یکپارچه استفاده شده توسط این برند که نتیجه آن رنگ های واقعی تر و زاویه دید بیشتر نسبت به برند های رقیب خود دارد

Samsung
این برند نیز برای شکست نخوردن در رقابت با برند های دیگر در پنل های OHD-LCD خود از تکنولوژی های هوشمند برای ساده تر شدن محیط کاربیری خود استفاده میکند.
همچنین روشنایی زیاد...زاویه دید 178 درجه ای...تحمل شرایط آب و هوایی و ثبات تصویر در سرما و گرما و دوام بالای این پنل های LCD ارئه شده توسط سامسونگ آنها را به مناسب ترین پنل برای اینگونه شرایط تبدیل کرده
NEC
این برند ارائه دهنده پنل های LCD با کیفت و مقاوم است که برای امثال فرودگاه ها بیمارستان ها و رستوران مناسب است می باشد.
Barco
شرکتی که در گذشته بهترین برند تولید پروژکتور هایی با 3 خروجی همزمان تصویر بوده با ارائه نمایشگر بسیار باریکNSL Series 46 جای خود را در مارکت پنل های LCD ثابت کرده است.
هرچند سری NSL این تولید کننده بیشتر برای استفاده های 24 ساعته و طولانی تولید و بیشتر در اتاق های کنترل استفاده میشوند به طور فوق العاده ای دارای روشنایی بالایی هستند که آنها را قابل استفاده در نور محیطی میکند.

فایل های پیوست