0
محتویات سبد خرید


میدی کنترلر

MIDI (Musical Instrument Digital Interface) کنترلرها دستگاه‌هایی هستند که برای ارسال داده‌های MIDI به نرم‌افزارهای موسیقی یا دستگاه‌های سخت‌افزاری موسیقی استفاده می‌شوند. این کنترلرها معمولاً شامل کلیدها، پدها، اسلایدرها و ناب‌هایی هستند که به شما اجازه می‌دهند تا عملکردهای مختلف موسیقی را کنترل کنید.



  • وضعیت
  • جدیدترین
  • پربازدیدترین
  • پرفروشترین
  • ارزانترین
  • گرانترین
  • الفبا
میدی کنترلر

اصطلاح (MIDI) مخفف (Musical Instrument Digital Interface) به معنی ابزار دیجیتال ساز‌های موسیقی می‌باشد که در دهه هشتاد میلادی تولید و به عرصه موسیقی وارد شد.

در موسیقی مدرن تقریبا نیاز کامل به یک استودیو مجهز و تعداد بالای نوازنده و مشکلات رکوردینگ و ... از بین رفته و شما می‌توانید با شبیه سازهای با کیفیت بالا که عملکرد سازهای موسیقی را تقلید می‌کنند به تولید و تهیه موسیقی بپردازید، اما مشکلی که در پروسه تولید با کامپیوترها وجود دارد غیر واقعی بودن اجرا و نبود حس نوازندگی یک ساز در حین تولید موسیقی می‌باشد. نواختن یک ساز مجازی با یک میدی کنترلر می‌تواند احساس بهتری داشته باشد و جلوی تکراری شدن پروسه تولید را گرفته و مانعی برای خلاقیت آهنگساز ایجاد نکند.
برای بیان ساده بعد از کارت صدا استودیویی ، میکروفن استودیو و اسپیکر مانیتورینگ ، میدی کنترلر یکی از اجزای مهم یک استودیو آهنگ سازی محسوب می‌شود.

انواع میدی کنترلر:
معمول ترین نوع میدی کنترلر، کنترلر هایی هستند که دارای کلاویه هایی مانند پیانو می‌باشند و شما از طریق کلاویه‌های تعبیه شده در آنها به اجرای موسیقی می‌پردازید.
یکی دیگر از مدل‌های محبوب میدی کنترلرها لانچ پدها هستند که به جای کلاویه‌های پیانو، دارای ردیف‌هایی از دکمه‌ها هستند، این دکمه‌ها عمدتا حساس به Velocity و دارای بک لایت‌های جذابی هستند. از آن‌ها عمدتا برای کنترل کردن سازهای کوبه ای مانند درام ماشین ها استفاده می‌شود، اما در عین حال از آن ها می توان برای نواختن سایر سازها مانند سینتی سایزرها استفاده کرد.
از انواع دیگر میدی کنترلر می‌توان به کنترلرهای بادی یا کنترلرهای گیتار مانند و seaboard ها اشاره کرد.

 

نکات مهم هنگام خرید میدی کنترلر:

1. ابعاد: میدی کنترلرها در ابعاد مختلفی عرضه می‌شوند که از نمونه‌های کوچک 25 کلاویه و یا 2 اکتاو تا نمونه‌های 88 کلاویه که مساوی است با تعداد کلاویه‌های یک پیانو واقعی. درصورتی که نیاز به یک کنترلر برای یک محیط کوچک و فقط اجرای ملودی‌های ساده دارید می‌توانید به کیبوردهای 2 یا 3 اکتاو اکتفا کنید. اما اگر نیاز به یک کنترلر با رنج بیشتری از نت‌ها هستید و یا می‌خواهید برای یادگیری پیانو اقدام به خرید کنترلر کنید مناسب‌ترین نمونه مدل‌های 88 کلاویه و یا حداقل 6 اکتاو هستند

2. نوع کلاویه: کلاویه‌های کنترلرها به صورت سنگین، نیمه سنگین و synth like هستند که هر کدام استفاده خاص خود را دارند. نمونه‌های سنگین و نیمه سنگین برای کسانی مناسب هستند که قصد خرید کنترلری با حسی مثل پیانو واقعی را دارند. کنترلرهایی با کلید سبک و یا synth like برای کسانی مناسب هستند که می‌خواهند اجراهای سریع و راحتی داشته باشند و فشار و وزنی مانع آنها نباشد.

3. امکانات افتر تاچ: افتر تاچ امکانی است که در یرخی نمونه‌های میدی کنترلر تعبیه شده که به کاربر این امکان را می‌دهد که پس از فشردن کلید بتواند با تغییر فشار کلید تغییراتی در صدای خروجی ایجاد کند از جمله تغییر بلندی صدا و یا ایجاد ویبراتو و سایر افکت‌های موجود.

4. نوع خروجی و ورودی: در کنترلرهای قدیمی‌تر از اتصالات 5 پین میدی استفاده می‌شد که برای ورودی و خروجی دستگاه یک اتصال مجزا نیاز بوده است. امروزه اکثر دستگاه‌هایی که قابلیت میدی دارند اتصال آنها بوسیله پورت usb انجام می‌شود.

5. امکانات جانبی: در برخی میدی کنترلرها می‌توان شاهد امکانت بسیاری باشیم. از جمله فیدرهای مناسب برای کنترل میکسر، ابزار های آرپژ، ورودی پدال‌های مختلف و یا وجود امکانات خاص برای نرم افزار DAW خاص و ... .