0
محتویات سبد خرید
مقالات آموزشی
  • 36
  • 387 مرتبه
نرم افزار میزبان یا  DAWدر موسیقی چیست؟

نرم افزار میزبان یا  DAWدر موسیقی چیست؟

12 شهریور 1401

نرم افزار میزبان یا  DAWدر موسیقی چیست؟


حتما برای شما هم پیش اومده و جای سوال داره که DAW دقیقا چیه و چه ارتباطی با دنیای مدرن موسیقی امروزی داره!
ما در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات کافی در این زمینه را در اختیارتون بزاریم تا با اگاهی بیشتر به شما کمک کنیم تا پیشرفت بیشتری در مسیر موسیقی خودتون داشته باشید.
و درادامه تعدادی از نرم افزارهای محبوب DAW رو به شما معرفی میکنیم تا علاوه بر شناخت هر کدام از نرم افزارهای محبوب میزبان ،بتونید ازاین نرم افزارها به بهترین شکل استفاده کنید،پس تا اخرمقاله با همراه باشید.

 

معرفی نرم افزار میزبان یا  DAW:
 

معرفی نرم افزار میزبان یا  DAW:


کلمه DAW مخفف جمله Digital audio workstation است که به معنی ایستگاه صوتی دیجیتال میباشد.
نرافزارDAW  یا نرم افزار میزبان به زبان ساده این امکان را به شما میدهد که موسیقی خود را در رایانه شخصی خودتان ضبط کنید.نرم افزار Daw هم با سیستم عامل ویندوز و هم مک سازگار است، و شما میتوانید از ان برای انواع کارهای مهم صوتی استفاده کنید.
از مهمترین کاربردهای این نرم افزارها میتونیم به ضبط، ویرایش صدا، میکس، مسترینگ و ویرایش فایل های MIDI اشاره کنیم و در نهایت نرم افزار Daw هم برای استودیوهای حرفه ای ضبط و هم برای استودیوهای خانگی مناسب میباشد.
روش کاری DAWبه چه صورت است؟
DAWدر واقع صدای آنالوگ را به دیجیتال تبدیل می کند و بعد از پردازش در رایانه به شکل امواج صوتی قابل مشاهده است و همچنین از طریق داده های MIDI میتوانید این دستورات را در نرم افزار و صفحه نمایش خود تغییر بدید.


مهمترین کاربردهای DAWدرموسیقی:
 

مهمترین کاربردهای DAWدرموسیقی:


1.ضبط و ویرایش فایل های صوتی
یکی از مهمترین دلایلی که امروزه از نرم افزارهای میزبان استفاده میشود همین مورد است!
با این ویژگی شما میتوانید چند قطعه را همزمان ضبط کنید وهمزمان ان ها را پخش کنید.
فرایند ویرایش موسیقی با ویژگی های برش و چسباندن و کپی کردن فایل ها بسیار جذاب است وحتی به سادگی میتوانید صداهای ضبط شده را جا به جا کنید.
می‌توانیدلاین های اهنگ  خود را با یکدیگر ترکیب یا تعدادی از لاین ها را بی‌صدا کنید.
 به‌علاوه، فرآیند ویرایش به شما این امکان را می‌دهد که آثار خود را در هر نقطه،از طریق هدفون یا بلندگو  پخش کنید.
2.استفاده از جلوه ها و افکت های صوتی
از طریق daw، به انواع جلوه ها وافکت های صوتی دسترسی خواهید داشت.
البته این ویژگی بستگی به نرم افزارمیزبانی هم که استفاده میکنید دارد!با این حال اکثرنرم افزارهای میزبان طیف وسیعی از جلوه های صوتی را برای فایل های صوتی شما ارائه می دهند. 
این جلوه های صوتی میتواند شامل اکولایزرها((EQکمپرسورها(compression)ریورب ها((reverb 
ودیلی ها ((delay و باقی افکت ها باشد.
و اگر می‌خواهید جلوه‌های صوتی بیشتری نسبت به انچه که در نرم افزارها میزبان قرار دارد ، داشته باشید، می‌توانید از فناوری استودیوی مجازی (پلاگین‌های VST) در کنار افکت‌های پیش فرض استفاده کنید.
3.میکس ومسترینگ
یکی از کاربردهای خوب نرم افزارهای میزبان امکانات  و ویژگی هایی است که برای میکس ومسترینگ در اختیارتان قرار میدهد.
میکس به زبان ساده به ترکیب لاین های مختلف یک موسیقی اشاره دارد که شما با انجام یکسری فرایند تخصصی موسیقی خود را برای شنیده شدن در پلتفرم های مختلف نهایی و اماده میکنید.
4.نوازندگی با ابزار مجازی
زمانی که از نرم افزار daw برای ساخت موسیقی استفاده می کنید، می توانید از طریق میدی کنترلرها انواع سازها را به صورت مجازی در نرم افزار بنوازید و در نهایت ان ها را ضبط کنید.
شما می توانید صداهایی را که سازهای آکوستیک می توانند ایجاد کنند، مانند ویولن سل، بیس، درام، پیانو، ویولن و غیره را از طریق سازهای مجازی در نرم افزارهای میزبان خود اجرا کنید.
5.طراحی صدا
با استفاده از نرم افزارهای میزبان میتوانید علاوه بر دسترسی به سازهای مجازی،صداهای متفاوت و خلاقانه خودتان را با ابزارهای تخصصی و البته دانش کافی ایجاد کنید.
Daws برای ضبط انواع صداهای ایده آل است و ، نرم افزار daw می تواند توسط طیف وسیعی از افراد، مثل ویرایشگرهای صوتی، تولیدکنندگان موسیقی، طراحان صدا و غیره استفاده شود.


معرفی کلی تعدادی از نرم افزارهای میزبان محبوب
 

معرفی کلی تعدادی از نرم افزارهای میزبان محبوب

Ableton Live
یک برنامه بسیار محبوب برای ایجاد موسیقی هیپ هاپ و الکترونیک است که با هر دو نرم افزار ویندوز و مک سازگار است و به دلیل ساده بودن آن برای ویرایش صدا محبوب است.
Avid Pro Tools: 
این daw با ویندوز و مک سازگار است  و این امکان را به شما میدهد که تا 128 لاین ایجاد کنید، همچنین هزاران صدا را ارائه می دهد و 60 ابزار مجازی را در اختیار شما قرار میدهد.
Image-Line FL Studio: 
این daw توسط شرکت بلژیکی Image-Line ساخته شده است. بسیاری از عملکردهای مختلف را در اختیار کاربران قرار می دهد و در میان تولیدکنندگانی که موسیقی رقص الکترونیکی (EDM) تولید می کنند، بسیارمحبوب است.
Steinberg Cubase Pro:
 این daw به دلیل سهولت استفاده و قابلیت ضبط صدا محبوب است. 
همچنین دارای بخش خوبی از سازهای مجازی مبتنی بر MIDI است، وهمچنین دارای امکاناتی است که می توانید موسیقی خود را به بهترین شکل ممکن ویرایش کنید.

Apple Logic Pro: 
این daw در دهه 1990 در آلمان ساخته شد، و توجه به این نکته مهم است که Apple Pro Logic به طور خاص برای استفاده در سیستم عامل Mac طراحی شده است.
Audacity:
Audacity یک برنامه ویرایش صدا رایگان با ویژگی های فراوان است
برای تهیه‌کنندگانی که بودجه کمی دارند، ایده‌آل است، زیرا هنوز هم می‌توانید موسیقی باکیفیت با این برنامه رایگان تولید کنید. همچنین، با طیف وسیعی از سیستم ها از جمله مک و ویندوز سازگار است
MOTU Digital Performer:
 این یک نرم افزار محبوب برای همگام سازی MIDI و صدا برای فیلم است.
 که با هر دو سیستم عامل مک و ویندوز سازگار است.
GarageBand:
 این نرم افزار daw متعلق به اپل است و شباهت های زیادی به Logic Pro دارد. 
با این حال، GarageBand را می توان یک نسخه ساده از آن در نظر گرفت، به این معنی که هزینه آن به میزان قابل توجهی برای شما کمتر خواهد بود. 
این نرم افزار  برای تولیدکنندگان جدیدتر موسیقی ایده آل است زیرا به شما امکان را می دهد که با بسیاری از ویژگی ها آشنا شوید. 
این نرم افزاربرای کاربران mac وios در دسترس میباشد.

فایل های پیوست